Takasaka Country Club Clubhouse

高坂カントリークラブ クラブハウス

高板鄉村俱樂部

Commercial / Retail / Restaurant

CREDIT

鹿島建設
Kajima Corporation

2013 Saiatama, Japan

CONCEPT

高坂カントリークラブの建替計画。平面的に折れながら連続する大きなラウンジ空間を木の大きな勾配屋根が覆っている。木の豊かさが最大限に感じられ、老舗のゴルフクラブらしさを継承する、重厚で品格のある空間を目指した。天井を照らすLED として2種類の光を用意し、その二つの光を重ねることで、大きな屋根面に光の美しいグラデーションをつくり出している。

Top

Renovation project for the Takasaka Country Club. A large lounge of a partial pentagon shape sets under a large pitched wooden roof. Our design intention was to create a dignified atmosphere, which succeeded as a long-established golf club where people can enjoy an abundance of trees. Installing two kinds of LED luminaire for the ceiling illumination and layer them to produce a beautiful lighting gradation on the large ceiling surface.

Top

這是高板鄉村俱樂部的重建項目,五邊形的休息室設置在巨大的傾斜的木質屋頂下。我們的設計目標是為這個歷史悠久的高爾夫俱樂部營造出莊嚴氣派的感覺,讓人們可以充分的享受周圍豐富的林木。天花板上的LED燈有兩種不同的燈光效果,在屋頂產生了極具層次感的效果。

Top