Hilton Tokyo Bay lounge O

ヒルトン東京ベイ lounge O

 

Hotel / Spa / Bar

CREDIT

橋本夕紀夫デザインスタジオ, LoopConsulting Inc.
hashimoto yukio design studio, LoopConsulting Inc.

2015 Chiba, Japan

CONCEPT

ヒルトン東京ベイのホテルロビー階の中央にあるラウンジ改修プロジェクト。ゲストを引き込むようにデザインされたエントランスでは、円形に配灯されたダウンライト、円形天井間接照明、象徴的にダウンライティングされたバブルパーテーションの異なる3つの照明手法を同心円状に用いる事で、円形を多用したインテリアデザインをより強調している。両サイドのバブルパーテーションにより導かれたゲストは、このエントランスから奥のラウンジへと歩を進める。
天高のあるラウンジではビュッフェカウンターにリングの光を浮かばせ、光のオブジェとして存在させると同時に、機能的な明るさを確保している。ビュッフェカウンターを取り囲むバブルパーテーションは美しく照らして、存在を際立たせるだけでなく、リングの影が面白いパターンとして床の上に現れるよう、狭角のスポットライトでアトリウム上方から光を投げかけている。

Top

This was a renovation project for the lounge located in the center of the Hilton Tokyo Bay Hotel lobby floor. In the entrance, which is designed for leading guests, emphasizes it’s interior design using a lot of circles by selecting three lighting method centrically, which are installed downlight in a circle, indirect lighting installed in the circle ceiling and bubble partition lighting illuminated with down lighting method symbolically.
Guests are leading from the both side of bubble partitions step into the lounge from the entrance.
In the high ceiling of lounge area, lighting rings are floating above the buffet counter, in which exist as feature objects and ensure functional lighting at the same time.
The bubble partition surrounding the buffet counter is lighted beautifully. This partition which is lighted with narrow spot lighting from the top of the Atrium, is not only creating a strong presence but also making interesting pattern appear on the floor by the shadow of rings.

Top

coming soon

Top